Friday, 29 June 2012

Perpisah satu Kemestian

Assalamualaikum ... 
Hari ni nk sedih2 k ...
sbb ap sedih ?
sbb hari ni ade 3 org kwn kite tinggalkn kite ...
hrmmm..... kwn tingglkn kawan ....
tapi x pe .. kawan tingglkn kwn utk mase depan die ...
kite x boleh nk halang ....
Org pertama yg nk pegi ialah kak Faezah ...
ni orgnye ..
 Walaupun kami ni x dew la rapat sngt tp kire rapat la jgk ...
ttp rase sedih ble die pegi ...
utk pengetahuan korg die ni my akak form 6 k ..
ap2 pun gud luck 4 ur study ok ...
mage jd seorg NURSE yg comel !!

Org seterusnya yg nk tingglkn kite ialah Nur Syazana ...
Kitorg berkawan sejak dr form 1 ...
kitorg dah lame knl ..dah tahu perangai masing2 ...
Die ni comel , menawan and pandai amik hati ...
ni pic die ....
 mase sukan skola SMKBK
Die ckp aq cm pompuan ...waaa...!!
BLK SKOLA TD ... 29/06/2012

Yg sorg lg tu aq x pt nk cite sngt sbb aq x berape rapat dgn die walaupun dah 5 tahun ddk kt skola yg same ...ap2 pun aq ucapkan selamat berjaya di tempat baru k .... 
4A'S k smue .... chaiyokk !!!

Thursday, 28 June 2012

Sportday of SMKBK

Assalamualaikum..
ape khbr smue ..
27 Jun 2012 merupakan hari Kejohanan Sukan dan Balapan SMK Buloh Kasap ..
Selaku pelajar form 6 , aq hnye ditugaskn sbgai pembantu padang shj ..
tp x pe ... aq ttp happy ..
ni la 1st time aq rase suasane sukan yg best ..
slme ni x pnh pun rase sukan sekolah tu best ..
sbb ap best ? sbb ad somebody yg wt hari sukan ni makin best wt aq ...
here is some pic of our school sport day ....
 Pelajar2 MPPPU bersama dgn hadiah kawad kaki and hadiah cabutan bertuah ..
untung la dpt hadiah ...
kite x dpt ....
Tp x pe lah ...yg penting semue happy ...
Untung la kite jd org paling tinggi ..wakakaka... 

 PEACE !!

SNAP mase tngh panas ...ngee !!
Ade org x nk pandang kite le ... sedih !!

I think it's the end of my story for now .. Don't forget to read my blog always ok ...
More story i will share with all of u ... 
For more pic add me on Facebook bi_syuk94@yahoo.com 
Bye2 ... see ya ....

Tuesday, 26 June 2012

AQ x sempurna

kita sebagai manusia haruslah muhasabah diri . Kita manusia mmg banyak kelemahan dan kelemahan . Termasuklah aQ sendiri . Kelemahan dan kekurangan kita ni kadang2 org lain boleh terima dan ada yang x boleh terima . Nak diikutkan hati rasenya dah ckup masa yg Allah dah bg utk aQ . walaupun dosa dah bertimbun2 tp lebih baik mati drpd hidup . Korg sendiri pun ley tngk DP aq . ape yg sdg korg fikirkan ? hrmm, seperti yg korg dpt lihat aQ ni tergolong dlm lelaki yg x dew rupa paras yg elok . Perempuan skrg lebih mementingkan rupa and harta namun masih ad perempuan yg melihat lelaki melalui hatinya tp sikit .Korg rase layak ke aQ dpt pasangan yg cantik ? Sudah semestinya setiap lelaki mempunyai keinginan begitu . Cantiknye sesorg tu sangat2 subjektif . Hanya kita je yg boleh menilai seseorang tu . aQ rase aQ x layak . aQ x layak . Ingat nk single jew sampai bila2 .Tp, klau single bosan la plak . Dugaan bnyk sngt .. nk couple pun aQ takot . Tkot pasangan x ley trime diri ni . Nk wt x tau pun x ley jgk . Manusia di cipta dgn nafsu . Telah diciptakan pasangan utk tiap2 lelaki tu . Ape la aQ melalut ni .. hrrmm , the conclusion is aQ x layak utk mane2 pompuan pun ... keinginan ad tp org cantik x nk kt kite .. nk wt cm ne . biar je lah ...

Memg Khilafku .. Menyayangimu..

Mmg khilafku..Mencintaimu..

Tp ku tahu... Smua itu...x akan kembali lg..

Sunday, 24 June 2012

Kenangan Lawatan Sambil Belajar ke Perak

Assalamualaikum ....
hye kwn2 ...hari ni aq nk crite story mase gi lawatan sambil blaja ke Pulau Pangkor...
pengalaman ni mmg x pt dilupakan .... tersangat2 best .....
nk tahu x ???

mcm ni ceritanya :

18 Jun 2011 .
 Pada hari itu,lebih kurang pukul 12.30 pagi sy tiba di perkarangan sekolah untuk menaiki bas bagi mengikuti lawatan sambil belajar yg dianjurkan oleh pihak sekolah ke Lumut,Perak.Setibanya sy di sana,sy memasukkan barang2 yg dibawa ke dalam tempat simpanan barang di bawah bas. Setelah selesai memasukkan barang,sy bergegas masuk ke dalam bas .terus bergerak ke tempat duduk sy yg bersebelahan dgn salah seorang rakan baik sy iaitu Praweens. Sy memilih utk duduk di bahagian yg bersebelahan dgn cermin.pd pkul 1 pagi, we start our journey to Perak .pkul 2.30 pagi we stop at the 1st RnR .. klau da berhenti RnR tu tau2 je lah wt ap kn ... dah la sejuk .. air cond kuat .... pd pkul 2.45 pagi, bas tu jalan balik .. i did't sleep but the other tidur bkn main nyenyak lg... ngantok sngt kot ...pd pukul 4 pagi, ktorg berhenti kt RnR yg kedua ….driver bus ckp sape2 yg nk gi minum, boleh turun ke medan selera…tp ramai yg x turun sbb diorg nk tido... Sy turun bwh tp x berniat pun nk gi minum….sy jln2 kt kawasan tu….cuaca sejuk sngt…. At that time I wear sweater .nasib baik bwk sweater ..Pd pkul 4.30 pagi, bus jln semula…..semua org dah start tido blk……then, sy pun tido jgk….tp x lena…pkul 5 pagi, sy terjage and trus x ley tdo ....pukul 6.30 pagi  bus berhenti kt masjid …..cikgu suruh ktorg semua solat subuh and mandi.. ktorg pun turun bwk bag masing2 gi siap2...1st time aq tngk cina and india mandy kt masjid.....huhuhu .. experience baru utk mereka ...…ktorg kene pakai baju sekolah sbb lepas ni ktorg nk gi kem TLDM ...sronok x terkate dlm hati ni ... …..pkul 7.30 pagi ktorg naik bas blk and teruskn prjlnn ke kem TLDM tu…..dlm perjalanan tu ktorg dpt tngk mcm2…..contohnye sawah padi yg berhektar2 tu…..mmg sepanjang perjalann tu hijau je mata memandang……sejam kemudian ktorg sampai kt kem tu….bile sampai je ktorg tngk kapal2 perang yg besar………ktorg turun dr bas n disambut oleh pegawai kt situ…..ktorg dibawa melawt tngk helikopter….after that, ktorg bergmbr berlatar belakgkn laut and kpl perang…..syok sngt2…then, ktorg dibawa utk naik atas kpl perang tu…pemandangan sngt menarik kt atas kapal tu ..……..at the same time,bdk2 pompuan yg lain2 pun adew yg mntk nk brgmbr brsame….so, sy lyn je la…


…mmg lame ktorg ade kt situ……pd kul 12,ktorg gi mkn kt dlm kem tu…harga2 mknn kt situ mmg murah2….mknn pun sedap2…lepas ktorg mkn,ktorg lepak2 kt bas…x nmpk plak bdk2 lain ..…pelik2…,ktorg x tahu yg kt situ ade pasar raya .. bdk2 lain smue da gi sane ..hampeh tol la x ajak ..…….sy gi dgn bdk2 laki yg lain……barang2 kt dlm pasar raye tu mmg murah2……I meant terlalu murah…air berkarbonat yg kt kedai2 biase berharga hampir RM2(botol kecik bkn tin k) kt dlm tu hanya berharga RM1.20 ... MURAH X ??  kt situ x de cukai ....………….lepas habis shopping ktorg naik bas blk….tibe2, bas tu rosak……ktorg pun turun blk…..eh..tibe2 bas tu elok balik…….ktorg pun teruskan perjalanan…..baru jln 3km , driver bas tu stop lg…….die baiki bas tu….ktorg gi jln2 kt tokong cina berhampiran dgn kawasan tu…

 …tibe2, cikgu panggil sbb bas dah nk gerak…..ktorg teruskn perjalanan utk  ke pusat kawalan TLDM….dlm perjalanan tu rase mengantok mmg x dpt nk thn lg…….tp,trpakse la thn……bdk2 lain ramai yg tido……sejam perjalanan baru sampai kt tmpt tu….ble ktorg smpai kt situ,ktorg disambut oleh pegawai2 tertinggi TLDM….ktorg diminta utk masuk ke dlm blk mesyuarat …ktorg diberi kata alu-aluan dan info2 tentang tempt tu……..lepas tu ktorg dibawa utk minum petang ….ktorg mkn bihun goreng dgn air berwarna merah yg menakutkan kerana rasanya yg x sedap lngsg………ramai yg buang air tu..hahaha…lps siap je mkn,ktorg gi tngkp gambr ramai2 kt depan………lepas tu,ktorg gi ambil bag dan masuk ke bilik masing2…..sy kongsi blk dgn praweens……lepas msuk je blik,ktorg gi mandi utk menghlgkn rase mengantok…..lps siap,ktorg gi kt gelanggang bola tampr bg lelaki dan gelanggang bola jaring bagi perempuan……..ktorg kalah lwn bola tampar dgn tentera2 laut tu….tp, pasukan perempuan menang bertanding bola jaring dgn isteri dan anak2 pegawai2 di sana……..
dah pnt2 main , ktorg pun blk la bilik utk mandi ... saje blk awl skit .. x perlu la nk berebut bilik air ...huhuhu... lps mandi je kedengaran satu pengumuman ... pegawai akan mengadakan spot check ke dalam bilik ...terkejut den ... ape lg , tanpa membuang karen dan tenaga kami smue terus menyorokkn sgle barangan yg dirasa perlu disorok ...Tunggu punya tunggu punya tunggu pegawai x timbul2 ... ceh !! baru ku tahu , aq tertipu ....ngee !! lps da siap make up(ceh!! make up ke ?) ktorg lpk kt pondok tepi bilik ktorg ... wt ap lg ...on9 fb le ....hahaha ..pkul 8 mlm ktorg pun grak gi tempat berlangsungnya acara santap menyantap ... sampai2 je mmg da ramai org .. bdk2 pompuan skola aq smuenye da cm mak datin ... baju tah pape ... kalah saloma ... lantak mereka lee .... aq pun ddk la sambil dgr lagu yg Dj mainkn ... lyn le jiwang2 ni ... entah ape2 pegawai tu berucap kt dpn, yg aq tau aq da lpr .. x ley thn bau ayam panggang,hot dog panggang dgn nasi goreng ... LAPAR !!! dah hbis je pegawai tu berucap  .. ap lg , serbu la...ktorg pun mkn la dgn sopannye .... siap mkn , MC panggil ktorg smue utk menerima cenderahati ....mase yg ditunggu pun sampai ...ape agaknye ? karaoke .. 5 star !! hahahaha ... nk nyanyi tp malu la plak ... bg je la pompuan2 gedik ni yg nyanyi .... sampai pkul 12 jgk la ktorg lpk2 ...ktorg pun blk bilik ... ingtkn nk tdo ...tp, mmndgkn keadaan bilik yg teruk ... x jd lah ... ttbe pegawai bwahan yg tinggl kt sblh bilik ktorg ni ckp  ' lau nk tdo kt bilik lg satu tu pegi lah' ... mesti korg nk tau kn bilik ap yg dimaksudkan ...bilik tu adalah utk pegawai besar ... semua siap .. peti sejuk, Tv ,Sofa,air cond,meja makn ...wah2 .... naik kepala la masuk bilik tu .... ktorg snyp2 je tdo dlm tu ... x bg tau bdk2 lain  ... 4 org tdo dlm tu ..tp ktorg x tdo pun ...ktorg main poker .. eh, bkn berjudi tau ... jgn salah phm ... tngh asyik2 main ,ttbe pintu dibuka org .. JENG !! JENG !! JENG !! ad bro masuk ... kelam kabut la ktorg sorokkn card tu ... ttbe die ckp nk main same ...ap lg .. lyn le ...hahaha ...main punye main punye main ... bro tu cerita hantu plak dlm tu ... adoi !! die ckp bilik tu keras skit .. ramai org pnh kene ... takot la jgk .. nasib baik ramai dlm tu ...huhuhu ....ktorg main sampai pkul 3 ... pastu tu ktorg tdo ... sbb aq brader2 kt situ , so aq tdo ats sofa ... da la selimut x de ... air cond 18'c ... ... yg tdo atas lantai tu nsib2 le ... ngeee ,,,sejuk2 !!

Ini AQue ....


Assalamualaikum guyz ... ini lah aq ...hensem x ..cute pun x ... aq peduli ap ...hahaha ... pic ni aq snap mase kt Sabah ... sblh tu kirenye awek Sabah  la bah ....jgn jelez ... time ni aq happy sngt sbb dpt ponteng skola .. ap la aq ni , ponteng skola pun best ke ..?? adik2 skalian , jgn ikut k .. i went there with my mom and Pelajar2 pendidikan khas serta kelas pemulihan di iringi oleh guru and ibu bapa mereka ....naik flight maa ... manyak syok ...  1st time naik flight .. gayat la jgk ...pic ni mase aq kt satu perkampungan kt Sabah .. Di sane ktorg dihiburkn dgn penari2 dr salah satu kaum disana ... yg kt sblh aq tu pun penari jgk ... cute an ... korg x tngk lg time die menari ... mempesonakan !!




ni plak mase kt Hot Spring ...dlm perjalanan nk pegi tmpt ni ...ktorg terpakse naik bas  menyusuri  jalan2 yg berliku dan berbukit bukau ..hahaha  ..di tengah2 perjalanan tu ktorg berhenti kt kedai2 tepi jln yg menjual pelbagai jenis hasil2 kraftangan yg cantik dan menarik .. keychain ad ... topi ad .. pasu bunga ad .. mcm2 lg lah yg ad kt sane ...kt situ jgk ktorg dpt lihat Gunung Kinabalu utk pertama kalinya ... walaupun masih jauh ... bila da makin tinggi keadaan mula berubah ..udara jd semakin sejuk .. ditambah pula  hujan turun ...walaupun x lebat tp sejuknye hnye aq je yg tau .. korg x kn tau .. sbb korg x gi lg ...kt tepi2 jln tu jgk lah ktorg berhenti sbb ad kedai2 lg .. kt tepi jln tu dah mcm pasar da ... mcm2 jenis buah-buahan dan sayur-sayuran ad dijual di situ ...strawberry,bayam goreng ,mempelam and bnyk lg ...lau nk listkn satu2 mmg sampai esok la .....lps beli belah , we move on to Hot Spring ...cuaca sejuk ...weee !!! bile bas ktorg da parking sblh bas2 pelancong  yg lain ...ttbe , anak2 mat saleh ni tunjuk2  fUCK  ... PEH, ANGIN BAI ...nk tibai je bdk tu, kang nangis pulok ...hahaha gelak !! kt atas tu ad kolam renang and kolam air panas ... pengunjung juga boleh mendaki gunung ... tp, aq gi mandi air panas je .. sampai je kt tempat tu....ttbe !! aq tutup mate .....nk tau knpe aq ttp mate? nanti aq sambung lg k ... TUNGGU TAU ..... 
 CERITA DISAMBUNG !!
Ap yg aq nmpk ? aq nmpk mat saleh laki & pompuan tngh mandi pakai bikini dgn spender je .. ap la ... x reti malu punye org .. da la mandi dpn aq ... berguni2 dosa aq .. ish3 ...aptb ... cerita ni panjang lg sbnrnye .. tp, mls lah nk story panjang2 ...bnyk lg bende lain yg nk diceritakan ...bye3....



Salam Pengenalan

Assalamualaikum
Pertama sekali sy nk ucapkan thanks sbb sudi enter my blog walaupun x siap lg ... bkn ap , x sempat nk siapkn je ... maklumlah busy skit ...