Wednesday, 25 December 2013

Permainan yang saya minati

Assalamualaikum dan selamat sejahtera para readers sekalian ...

Ok now we start with the topic : PERMAINAN YANG SAYA MINATI

 
Firstly , saya nak cakap yang saya ni sebenarnya dah nak masuk 20 tahun depan .. hahaha XD .... alah , baru umur 20 , relax la ... yang penting happy go-LUCKY ..... ok biar saya kongsi sikit apa permainan yang saya minat main k . ada beberapa sebenarnya .
 
1) DotA
 
 

Game ni best sebenarnya ... Player harus mempunyai skill untuk menewaskan pemain lain tapi kadang-kadang bergantung pada nasib jugak .. biar saya tunjukkan beberapa screenshot milik saya




saya tidak pro dalam game ni . Just biasa-biasa sahaja . NOOB bak kata player dotA .hehehe

2) DotA 2

Saya ni masih baru lagi . Baru je download Dota 2 ni . Graphic game ni memang terbaik .. Effect skill drpd hero memang baik . Lagi satu kebaikan dota 2 drpd dota 1 adalah kalau game kita lag sbb connection kita , hanya kita yang akan tersekat-sekat .. orang lain x tersekat or hanya ada delay sekejap-sekejap ..

 

Anyway add me as your friends :
 dota    - S_Nevermore
 dota 2 - Jebat_Muncit

3) TAMIYA 4WD DASH

Sebenarnya permainan ni dah lama wujud .. sekarang ni otai-otai tengah nak hidupkan balik game ni . Memang banyak pertandingan-pertandingan yang dianjurkan bagi menarik balik minat anak-anak muda untuk bermain permainan ini .. ye lah kan , daripada asyik keluar dating , merempit dan melepak di pasaraya lebih baik main permainan ni ... Pemain perlu tahu serba sedikit tentang kereta yang dimiliki .. Pemain perlu pandai setting part-part kereta tu agar ianya boleh bergerak pantas di dalam litar .


Ok saya akan tunjukkan beberapa model kereta ni









ok kalau dah ada kereta ni mesti nk kena ada tempat simpannya


ok seterusnya adalah motor yang digunakan untuk kereta ni




kalau nak kereta korang laju macam pelesit gunalah yang JET tu .... kalau x silap ni motor haram .. tak boleh pakai dalam pertandingan ..

Seterusnya , mesti ada bateri and pengecasnya .


kalau korang pakai bateri biasa alamatnya korang kene beli selorilah .. hahaha ... bila keretani pantas , ia memerlukan bateri yang mempunya kapasiti tenaga yang tinggi . oleh itu , korang kena beli bateri yang boleh di cas semula k .

ok, rasenya tu je lah kot yang saya nak cakap .. saya masih x ada yang no 3 tu .. saya teringin sangat nak dapat ... sapalah yang baik hati boleh belikan kereta ni untuk saya .. Spend la dlm RM300 untuk dapat set lengkap . hope lepas baca post ni ada lah insan yang terbuka hatinya untuk belikan .. aminnn ..... wink3 ....

assalamualaikum guyz


Saturday, 7 December 2013

HANDSOME blog sy !!

Assalamualaikum ..
Alhamdulillah , siap juga mengEdit blog kita ni ..
Penat .... boleh tahanlah sebab blog ni dah banyak berubah .
Jadi, kerja-kerja mengEdit menjadi lebih sukar .
 
So, macam mana korang tengok blog kita ni ... ok x ?
Kalau tak ok , janganlah malu untuk menegur ya ..
InsyaAllah boleh diperbaiki lagi ni .
Mesti korang tertanya-tanyakan kenapa kita hias blog ni ?
Ok jawapannya adalah sebab kita bosan dan tak tahu nak buat apa ..
Kita baru habis STPM hari tu . So , sekarang ni tengah rehat-rehat dekat rumah .
Mengikut perancangan , bulan 1 tahun depan baru nak kerja .
 
Bila bercakap tentang kerja . Kita nak tau jugak , korang ni pelajar ke pekerja ?
huhuhu , entah-entah dua-dua pun bukan sebab tak ada orang pun yang baca blog kita ni ..
I hope ada lah yang sudi membaca . InsyaAllah ..
Bila teringat balik , lepas habis je SPM masa tahun 2012 kita kerja dekat Stesen Minyak Caltex .
Tak jauh dari rumah pun , depan rumah je pun sebenarnya . hahaha
Waktu tu tak tahu lagi pasal gaji yang sepatutnya kita dapat ..
Bila pergi tanya Bos berapa gaji kerja dekat situ .. Bos cakap RM400-RM500 .
Kita pun apa lagi , teruslah tak sabar . Maklumlah tak sabar nak pegang duit banyak .
Tapi sebenarnya kita tak tahu yang gaji tu sebenarnya sedikit sangat . Kita pun kerja je la .
Kita kerja sebuan je dekat situ sebab time tu kita dah cerdik sikit ... hahaha
 
Lepas tu , kita pegi cari kerja dekat Shell Taman Yayasan .
Alhamdulillah , gajinya agak ok sebagai attendan pam minyak ni . hahaha
Kerana kerja tu sangat-sangat memenatkan dan macam kuli batak , kita pun kerja sebulan je dekat situ . hahaha ... Kerja hanya untuk mencari pengalaman .
Ternyata ianya susah dan memenatkan . Jadi , hargailah duit yang mak ayah korang bagi tu k .
 
Sampai di sini saja coretan kita pada hari ni . Jangan lupa komen/like/follow blog kita ni k .
Thanks XD
Bubye !
MUAHHHHHH !

Wednesday, 5 June 2013

sukasuki Karnival Pra U Daerah Segamat

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua ..

  Hari ni nak cerita pasal Karnival Pra U Daerah Segamat (4 April 2013 - 6 April 2013 ) ..

Sesungguhnya memang ini yang kami pelajar-pelajar form 6 tunggu-tunggu(terutamanya pelajar-pelajar SMK BULOH KASAP ) sebab kitorang memang tak terlibat dengan aktiviti-aktiviti yang dianjurkan sekolah ... Tengok budak-budak ni ada perlawanan futsal , bola jaring(perempuan) , and macam-macam lagi menimbulkan rasa tidak puas hati dalam diri ni ... hahaha .. Kalau asyik belajar je mane boleh tahan .. BOSAN !! bab yang nak kene belajar banyak tapi masa sikit ... Bile exam keluarnya alahai ciput-ciput je ... APTB !  Rase macam buang mase je belajar banyak-banyak tapi keluarnya sikit je ... 

OK dah-dah ... Sekarang kita cerita pasal karnival ni pula .. buat pengetahuan korang ada lima jenis pertandingan je yang dipertandingkan antaranya adalah TENPIN BOWLING , BAHAS ALA PARLIMEN , SKETSA BAHASA INGGERIS , PIDATO dan PETANQUE .  Korang rase saya masuk pertandingan yang mane satu ? kejap lagi saya akan cerita ok ...

 

Sebenarnya saya masuk pertandingan TENPIN BOWLING . Pada 4 April 2013 merupakan hari pertandingan tersebut . Pertandingan tersebut telah diadakan di Pusat Bowling Pacific Bowl , Batu Pahat Mall  . Tuan rumah bagi pertandingan ini adalah SMK Chaah ..Saya dan 5 orang lagi rakan-rakan saya telah berkumpul di kantin sekolah kira-kira pukul 7.15 pagi . Pada pukul 7.30 pagi , kami telah bertolak dari sekolah untuk ke PPD Daerah Segamat kerana kitorang akan menaiki bas bersama-sama dengan beberapa buah sekolah lagi di sekitar Segamat . 

Setelah semua peserta telah memenuhi bas , kami bertolak ke Batu Pahat pada pulul 8.05 pagi . Macam-macam dugaan semasa menaiki bas tu .. hahahaha (hanya orang yang berada dalam bas tu je yang tau ) .. Hampir 2 jam perjalanan akhirnya tiba juga di Batu Pahat Mall .. Waktu kitorang sampai Mall tu baru nak buka ... ye lah kan Mall buka pukul 10 . 00 pagi ... Masuk je mall tu , kitorang terus dibawa ke tingkat 3 . Masuk je pusat bowling tu terus nampak ada ramai awek-awek and pakwe-pakwe yang comel-comel and kacak-kacak belaka ..  Semuanya adalah pelajar-pelajar pra u SMK Chaah sebab diorang ni jadi tuan rumah . Kitorang pun cari la cikgu kitorang kat mane ... cari punye cari punye cari tiba-tiba ternampak la cikgu kitorang ni tengah terlantar atas kerusi urut .... hahaha ... buat lawak betullah cikgu ni ... Kitorang bergerak ke kerusi berhampiran lane untuk memilih bola bowling yang akan kami gunakan .. Alhamdulillah bola-bola bowling kat situ cantik-cantik belaka membuatkan kami semakin bersemangat untuk bertanding .. Sementara itu cikgu kitorang pegi daftarkan kitorang .. Kami bergerak ke kaunter untuk mengambil kasut bowling . Setelah selesa dengan kasut pilihan masing-masing kami diminta untuk berkumpul dan bergambar bersama-sama ... 

Tiba-tiba , cikgu suruh saya pegi ambil sijil  dekat tempat parking kereta .. hahaha ... Dengan memakai kasut bowling saya turun ke bawah ... buat lawak lagi ... tak penah dibuat orang ... Rupenya tima tu peserta-peserta lain dibenarkan membuat balingan percuma ... wah3 ... saya x sempat nak buat satu balingan pun ... naik je kat atas saya terus memberikan sijil tu pada guru penyelaras .. Kawan saya pun cakap " kitorang tunggu ko je ni " hahaha ... 1st time dalam hidup begitu ramai orang menunggu saya ... hahaha .. cm orang penting pulak ...kahkahkah .... Sampai-sampai je trus start ... dah la name saya 1st skali .. terus ambil bola bowling and terus baling ... ahaha ... x dapat strike pun malah dapat open frame ... start-start dah open frame .. setiap pasukan ada 3 orang peserta ... kitorang pun baling-baling je lah ... maklumlah kitorang ni amatur ...  ada seorang peserta dari SMK Labis mendapat 4 kali strike berturut-turut  ...peh !! macam mane nak lawan kan ... tp , saya teruskan je baling ... Disebelah kanan lane kami adalah peserta dari SMK Chaah ... bila STRIKE or SPARE mesti diorang jerit-jerit ... kitorang ni senyap je lah .... maklumlah PEMALU .... hahaha ... 

Saya cuba cari step and then i've got it .... maka bermulalah sesi balas-balas STRIKE and Spare ... bagi kitorang pencabar utamanya adalah SMK Labis sebab diorang dah berlongkang-longkang jumlah jatuhan pin didepan kami ... so , aim saya adalah untuk mendapatkan jatuhan pin yang sebanyak mungkin .dan akhirnye , ketegori lelaki kitorg dpt no 2 manakala pompuan plak dpt no 3 ...  apa2 pun seronok sngt ... sy dapat plak masuk peringkat negeri tapi kalah... hmm .. x pe ... x kn la semuanye nak menang kan .. hehehe .. ok lah ye .. sampai di sini sahaja ...assalamualaikum ...

Sunday, 27 January 2013

Lagu yang saya rasa sangat sweet video clipnya


Assalamualaikum ..
berjumpa lagi kita di lain lembaran .. hehehe ...
hari ni nk kongsi video clip ni .....
SPIDER -TAPI BAGAIMANA


Video clip lagu ni sangat2 mengujakan walaupun ada pihak yang mengatakan jalan cerita video clip ni diciplak drpd video clip dari barat .. Saya sendiri sudah melihat video clipnya dan hampir 100% sama .. walau bagaimanapun , video clip ni tetap  saya suka ... BEST SANGAT !!!!
Bagi reader-reader yang single mingle tu kalau tengok video clip ni mesti terbit perasaan teringin tahap maksima kan .... hehehe ... tak payah cakap pun dah tau ....

Sampai di sini saja ye .... jumpa lagi nanti ..

Wa'salam

My favourite game

Assalamualaikum semua ..
waaa ... sudah 3-4 bulan tak update blog ni .. , malas nak update sebab setting blog da banyak berubah .. walau bagaimanapun , 2-3 hari lepas terbuka pintu hati ni untuk mengupdate .. sejak kebelakangan ni pun asyik busy je .. dgn asignmentnye , kerja rumahnye almaklumlah budak PRA U la katakan .. Tapi ada satu aktiviti  yang walaupun mengambil masa berjam-jam tapi tetap tak bosan .. Cuba korang teka ... Aktivitinya adalah WAR CRAFT 3 ataupun nama lainnya DotA ..
Game ni sangat seronok tapi melalaikan ... Korang akan menghabiskan 4-5 jam sehari untuk melayan karenah birokrasi game ni .. sampaikan my fiance nk text pun tak ada masa . kenalah text malam-malam buta ..huhuhu .. kesian dekat die ... ok lah , aku ni seorang player yang kadang-kadang noob(tak pandai main) and kadang-kadang pro(teror main) . Korang boleh tengok gambar di bawah ni ye ..





Seperti yang korang dapat lihat gambar-gambar screen shot yang diambil .. kepada newbie-newbie.. sila training dlu sebelum bermain secara online kerna anda akan dicerca jika noob ....

Rasanya sampai disini dulu coretan aku pada kali ini . Fuhh !! lega rasenya dapat update .. YEAH !!! .... semoge aku akan sentiasa rajin dan terus rajin untuk mengupdate ....Sekian , terima kasih ... SALAM PERPADUAN , SALAM BULOH KASAP , ONE MALAYSIA , ONE SEGAMAT ....
HEHEHE ... BYE3 ....