Saturday, 7 December 2013

HANDSOME blog sy !!

Assalamualaikum ..
Alhamdulillah , siap juga mengEdit blog kita ni ..
Penat .... boleh tahanlah sebab blog ni dah banyak berubah .
Jadi, kerja-kerja mengEdit menjadi lebih sukar .
 
So, macam mana korang tengok blog kita ni ... ok x ?
Kalau tak ok , janganlah malu untuk menegur ya ..
InsyaAllah boleh diperbaiki lagi ni .
Mesti korang tertanya-tanyakan kenapa kita hias blog ni ?
Ok jawapannya adalah sebab kita bosan dan tak tahu nak buat apa ..
Kita baru habis STPM hari tu . So , sekarang ni tengah rehat-rehat dekat rumah .
Mengikut perancangan , bulan 1 tahun depan baru nak kerja .
 
Bila bercakap tentang kerja . Kita nak tau jugak , korang ni pelajar ke pekerja ?
huhuhu , entah-entah dua-dua pun bukan sebab tak ada orang pun yang baca blog kita ni ..
I hope ada lah yang sudi membaca . InsyaAllah ..
Bila teringat balik , lepas habis je SPM masa tahun 2012 kita kerja dekat Stesen Minyak Caltex .
Tak jauh dari rumah pun , depan rumah je pun sebenarnya . hahaha
Waktu tu tak tahu lagi pasal gaji yang sepatutnya kita dapat ..
Bila pergi tanya Bos berapa gaji kerja dekat situ .. Bos cakap RM400-RM500 .
Kita pun apa lagi , teruslah tak sabar . Maklumlah tak sabar nak pegang duit banyak .
Tapi sebenarnya kita tak tahu yang gaji tu sebenarnya sedikit sangat . Kita pun kerja je la .
Kita kerja sebuan je dekat situ sebab time tu kita dah cerdik sikit ... hahaha
 
Lepas tu , kita pegi cari kerja dekat Shell Taman Yayasan .
Alhamdulillah , gajinya agak ok sebagai attendan pam minyak ni . hahaha
Kerana kerja tu sangat-sangat memenatkan dan macam kuli batak , kita pun kerja sebulan je dekat situ . hahaha ... Kerja hanya untuk mencari pengalaman .
Ternyata ianya susah dan memenatkan . Jadi , hargailah duit yang mak ayah korang bagi tu k .
 
Sampai di sini saja coretan kita pada hari ni . Jangan lupa komen/like/follow blog kita ni k .
Thanks XD
Bubye !
MUAHHHHHH !

No comments: